Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


ΥΛΙΚΑ:
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες
μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ.
βούτυρο 1/2 κούπα
αβγό 1
ζάχαρη 2/3 κούπας
βανίλια 1
αλάτι 1/4 κ.γ.
κρόκος αβγού 1
κόκκινο και μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και την βανίλια. Χτυπήστε στο μίξερ, το βούτυρο με την ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, βάλτε το αβγό και χτυπήστε τα όλα μαζί για 2 λεπτά. Βάλτε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική και μαλακιά. Βγάλτε την ζύμη και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Βάλτε την στο ψυγείο για 45 λεπτά. . Στρώστε ενα αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο σας και ανοίξτε την ζύμη με τον πλάστη σε μακρόστενο σχήμα.
Κόψτε σχήματα με χριστουγεννιάτικα κουπ ατ και βγάλτε τα προσεχτικά από την ζύμη.
Μοιράστε τον κρόκο σε δυο μικρά μπολάκια και ρίξτε 1-2 σταγόνες ζαχαροπλαστικής. Ανακατέψτε με πινελάκι και χρωματίστε τα μπισκοτάκια που έχετε βγάλει.
Μεταφέρετε το πάζλ και τα μπισκότα σε ένα ταψάκι με το αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε στους 200 c μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν ελαφρά। Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά βγάλτε τα από το ταψί.
ΠΗΓΗ:food4peace

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου