Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΡΩΤΕΣ

Ο άνθρωπος από γεννήσεώς του, έχει ανεπτυγμένα δύο κυρίως ένστικτα: Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και το ένστικτο της αναπαραγωγής. Αν λοιπόν αφήσουμε ένα λογικό ον, τον άνθρωπο, μόνο του σε ένα περιβάλλον, θα προσπαθήσει πρώτα απ' όλα να ικανοποιήσει τα δύο παραπάνω βασικά ένστικτα. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης (να τραφεί, να ξεκουραστεί, να ζεσταθεί) και κατόπιν το ένστικτο της αναπαραγωγής (Με μια λέξη: SEX!!!)
Αφήνουμε στην άκρη το ένστικτο της αυτοσυντήρησης (άλλωστε αρκούμαστε και με λίγα) και ας ασχοληθούμε με την αναπαραγωγή
Το πρόβλημα εστιάζεται στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων. Οι άνδρες κατηγορούν τις γυναίκες ότι έχουν αλλάξει (μήπως δικαιολογημένα;;;), ότι ψάχνουν κάτι εξηζητημένο, κάτι διαφορετικό . Οι δε γυναίκες κατηγορούν τους άντρες ότι δεν είναι πια ΑΝΤΡΕΣ, συμπεριφέρονται παιδιάστικα, κοιτάζουν από εδώ και από εκεί, παρασύρονται εύκολα, δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους και & άλλα πολλά!!!Αποτέλεσμα των παραπάνω; Έχει εκλείψει το «παιχνίδι», το αθώο φλερτ μεταξύ ανδρών και γυναικών παραπλήσιων ηλικιών. Ο άνδρας έχει πάψει να είναι κυνηγός (Ξυπνήστε αγόρια!!!), η γυναίκα έχει πάψει να είναι θήραμα (Ξυπνήστε κορίτσια!!!) και η διαδικασία έχει μπλέξει, οδηγούμενη συνεχώς προς το χειρότερο. Έτσι τις περισσότερες φορές βλέπουμε μεγάλες γυναίκες να κυκλοφορούν κρυφά (μήπως και φανερά;;;) με νεαρότατους άντρες και μεγάλους άντρες να προσελκύουν νεαρά κορίτσια, και τελικά γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως για να ικανοποιήσουν, απλά το ανεπτυγμένο ένστικτο της αναπαραγωγής;Και όλα αυτά δεκτά σαν &"παιχνίδι". Τι γίνεται όμως όταν φτάσει η ώρα να στεριώσουμε με κάποιον άνθρωπο, να πορευτούμε μαζί για την υπόλοιπη ζωή, να συζήσουμε, να δημιουργήσουμε οικογένεια, να γεράσουμε μαζί; Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Παλαιότερα οι άντρες έψαχναν μια πιστή σε αυτούς σύντροφο-μητέρα-νοικοκυρά, οι δε γυναίκες έναν άντρα απλά &ΑΝΤΡΑ (Ε.. όχι και κουτσός!) που να τους εξασφάλιζε τα απαραίτητα.

Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι άντρες ψάχνουν την τέλεια γυναίκα (κουκλάρα, κορμάρα, πιστή, άριστη σύντροφο, μητέρα-νοικοκυρά αλλά να έχει και μια καλή δουλειά), οι δε γυναίκες τον τέλειο άντρα
(κούκλο, γυμνασμένο, πιστό, άριστο σύντροφο-πατέρα αλλά και με μεγάλο πορτοφόλι)!! Αγόρια και κορίτσια ας συνέλθουμε και ας συμβιβαστούμε με λιγότερα. Ο τέλειος άντρας και η τέλεια γυναίκα δε είναι πουθενά (το λέει και ο Τσαλίκης!!!)

Γι' αυτό λοιπόν: Ή περιμένουμε τον ιδανικό, τον μεγάλο έρωτα, ένα σύντροφο που θα μας κάνει το «κλικ», θα υπάρχει μια δυνατή «χημεία» και θα πορευτούμε μαζί για το υπόλοιπο της ζωής με τις όποιες αναποδιές υπάρξουν (Η έκφραση «Λεπτά Αισθήματα» σας λέει κάτι;)! Ή ψάχνουμε το σύντροφο ο οποίος απλά θα μας συγκινήσει, απλά θα μας αρέσει αλλά θα μας εξασφαλίσει κάτι παραπάνω από τα απαραίτητα για την υπόλοιπη ζωή μας (Η έκφραση «Λεφτά Αισθήματα» σας λέει κάτι;)

Ότι και αν επιλέξουμε από τα παραπάνω δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι βασικό: Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του πολυγαμικό ον. Συνεπώς, είτε επιλέξουμε τα «Λεπτά Αισθήματα» είτε τα «Λεφτά Αισθήματα», ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ κάποια στιγμή θα αρχίσουν τα ξενοκοιτάγματα, με λίγα λόγια«Παράνομες Σχέσεις». Ίσως κάποιοι να θεωρούν δεκτή σαν παρανομία (ή απιστία πιο ποιοτικά) όταν αυτή σημαίνει ξέσκασμα από την καθημερινή οικογενειακή ρουτίνα, ανανέωση, κάτι το οποίο θα σε κάνει να είσαι πιο ζωντανός και να μην επηρεάζεσαι στη συζυγική ζωή. Απλά κάποιες στιγμές ξενοιασιάς! Τι γίνεται όμως όταν αυτό το ξέσκασμα παίρνει τη μορφή παράφορου έρωτα, σε επηρεάζει στη συζυγική ζωή, μπαίνεις στο σπίτι προβληματισμένος και δεν αποδίδεις όπως πρέπει στο νόμιμο έρωτα; Μήπως τελικά τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να το ελέγξουμε;

Σίγουρα οτιδήποτε είναι παράνομο και στηρίζεται στη διαδικασία του περιστασιακού SEXείναι πιο όμορφο, πιο προκλητικό, πιο παιχνιδιάρικο, πιο απρόσμενο, πιο ευχάριστο , πιο παθιάρικο, αλλά συνάμα και &επικίνδυνο, έχει το ρίσκο του, είναι κρυφό, το κρατάς μέσα σου, θες να το φωνάξεις, να το κυκλοφορήσεις, να το μοιραστείς, αλλά δυστυχώς δεν &μπορείς! Το ξέρουν μόνο δυο, άντε και &τρεις! Άλλωστε μέχρι και τρεις είναι δεσμός, παραπάνω χαλασμός!!!

Κάποιος γνωστός μου (ονόματα δε λέμε παιδιά, ίσως κλείσουν σπίτια ) υποστηρίζει ότι η μίση Ελλάδα ξενο&κοιτάει την άλλη μίση. Επίσης μια καλή μου φίλη κατατάσσει τους άντρες σε κατηγορίες:

-Επίσημος: Αυτός ο οποίος είστε μαζί, επίσημη σχέση σου, κυκλοφορείται μαζί, κοιμάστε μαζί, κάνετε πράγματα μαζί και &άλλα πολλά μαζί!!!

-Ανεπίσημος: Ο «παράνομος έρωτας», ο κρυφός «φίλος», το ξέσκασμα από τον «επίσημο», η ανανέωση σου, κάποιος που σε κάνει να γελάς, περνάτε καλά ελάχιστες ώρες της εβδομάδας, τον σκέφτεσαι αραιά και που αλλά &ως εκεί!

-Ανεπίσημος επίσημος:
Αυτός ο κρυφός πάλι «φίλος» που πραγματικά θα ήθελες για «επίσημο» αλλά για τεχνικούς λόγους παραμένει «ανεπίσημος», ο άνθρωπός σου, που σας δένει τρομερή χημεία αλλά δυστυχώς γνωριστήκατε σε λάθος χρόνο ή τόπο (συνήθως παντρεμένος ή πολύ απομακρυσμένος!)
Ο παραπάνω διαχωρισμός είναι σαφές ότι είναι χιουμοριστικός. Σίγουρα οι άνθρωποι δεν κατηγοριοποιούνται και δεν αποτελούνται μόνο από σάρκα και οστά. Διαθέτουν ψυχές οι οποίες δεν πρέπει να πληγώνονται από κα
κές συμπεριφορές τρίτων!

loveproblems.pblogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου