Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά (για 8 άτοµα)
• 150 γρ. κουβερτούρα extra bitter
• 180 γρ. βούτυρο αγελαδινό
• 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 3 αβγά
• 90 γρ. αλεύρι
• 200 γρ. καρύδια

Ετοιµασία
1. Λιώνετε τη σοκολάτα σε µπεν µαρί µαζί µε το βούτυρο (40°C).
2. Χτυπάτε στο µίξερ τα αβγά µε τη ζάχαρη µέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνετε το µείγµα της σοκολάτας στο µείγµα των αβγών, ανακατεύετε µε µια κουτάλα και προσθέτετε το αλεύρι µε τα καρύδια.
3. Στρώνετε ένα κοµµάτι λαδόκολλα µέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20x20 εκ. και ψήνετε στους 160-170°C για 25 λεπτά. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, το κέικ πρέπει να φαίνεται σαν να µην έχει ψηθεί.
4. Το αφήνετε να κρυώσει για 3 ώρες, το κόβετε σε τετράγωνα κοµµάτια και το διατηρείτε εκτός ψυγείου. Αν θέλετε, το σερβίρετε ζεστό.

40' χρόνος προετοιμασίας
670 θερµίδες

Της Μυρσίνης Λαµπράκη
forma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου