Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ SEX......!!!

Οι άνθρωποι της Ανατολής ανέκαθεν θεωρούσαν τις σεξουαλικές απολαύσεις έναν ακόμη τρόπο αυτο-εξέλιξης. Η κινέζικη ιατρική, το ινδικό tantra και τα γιαπωνέζικα mangas μάς θυμίζουν ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε για τη σεξουαλικότητά μας. Ενώ το σεξ στη Δύση είναι κατά κανόνα πασπαλισμένο με αμαρτία, ταυτισμένο αποκλειστικά με το σώμα, ε, λίγο και με το συναίσθημα, καθόλου όμως με το πνεύμα, στην Ανατολή είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη σωτηρία της ψυχής.
ΚΙΝΑ
Όσο πιο αργά, τόσο πιο καλάΣύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία, η σεξουαλική ενέργεια αποτελεί μέρος της κεφαλαιώδους ζωτικής ενέργειας που μεταγγίζεται από τους γονείς στα παιδιά και, ενώ εύκολα σπαταλιέται, δύσκολα μπορεί να ανασυσταθεί. Γι αυτό και κάθε άνθρωπος οφείλει να διαχειρίζεται αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που του κληροδοτείται με τον καλύτερο τρόπο και, εννοείται, με οικονομία. Προκειμένου λοιπόν να το διαφυλάξουν, οι Κινέζοι, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ανέπτυξαν μια σειρά από πρακτικές μεθόδους που επιτρέπουν στους εραστές: Πρώτον, να αυξάνουν τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και την απόλαυση της ηδονής, διατηρώντας τον έλεγχο της διέγερσής τους, και Δεύτερον, να αναστέλλουν τον οργασμό και την εκσπερμάτιση, να μη σπαταλούν δηλαδή τη σεξουαλική τους ενέργεια, αλλά να την εξοικονομούν. Οι μέθοδοι αυτές είναι εξαιρετικά εκλεπτυσμένες και διδάσκονται από τους γιατρούς και τους κάθε είδους θεραπευτές στους κοινούς θνητούς. Σκοπός αυτών των μεθόδων είναι να τροφοδοτούν τη ζωτική αρχή μέσα στην κρεβατοκάμαρα.
Το καλό σεξ προλαβαίνει τα... γηρατειάΑκόμη και οι τεχνικές πρόληψης του γήρατος, που έχουν ως αντικειμενικό σκοπό τους να συντηρήσουν το σφρίγος, τη ζωντάνια και την καλή υγεία, στηρίζονται αρχικά και βασικά στον έλεγχο του οργασμού και των δυο παρτενέρ. Αυτού του είδους ο έλεγχος δεν εξυπηρετεί μόνο την παράταση της ζωής, με το να εμποδίζει την απώλεια της σεξουαλικής ενέργειας, αλλά έχει και ως αποτέλεσμα την αύξηση της απόλαυσης και των δυο εραστών. Η διαδικασία που προτείνουν οι Κινέζοι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να συγχέεται με την έννοια της διακοπής της σεξουαλικής πράξης πριν ολοκληρωθεί, προτού δηλαδή οι εραστές νιώσουν την πληρότητα της ηδονής, ούτε παραπέμπει στη διακεκομμένη συνουσία ή τις άλλες δικές μας σπαστικές συνήθειες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Επίσης, δεν σημαίνει ότι οι Κινέζοι εραστές δεν φτάνουν ποτέ σε οργασμό και εκσπερμάτιση. Απλώς διαχειρίζονται με πιο σοφό, από κάθε άποψη, τρόπο τη σεξουαλική τους ενέργεια. Οι πρακτικές «εγκράτειας» των Κινέζων έχουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη μιας απόλαυσης διαφορετικής, πολύ πιο διαπεραστικής και έντονης, την οποία ονομάζουν «φως του πνεύματος», μέσα από το οποίο περνάνε σε ένα ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ευζωία και μακροζωία τους.
Το μεγαλείο της... εγκράτειαςΗ διατήρηση του ελέγχου της διέγερσης, έτσι ώστε οι εραστές να μπορούν να παρατείνουν τη σεξουαλική πράξη και να την ολοκληρώσουν πριν φτάσουν στον οργασμό και την εκσπερμάτιση, έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την αύξηση της ηδονής, αλλά και την ενεργειακή ανανέωση των δυο εραστών. Αποφεύγοντας τη σπατάλη της σεξουαλικής ενέργειας οργασμός, εκσπερμάτιση αυξάνεται η ζωτική ενέργεια, η ενέργεια της ζωής που διαποτίζει κάθε άνθρωπο. Όποιον Κινέζο γιατρό και να ρωτήσετε θα είναι κατηγορηματικός: Ο τερματισμός της σεξουαλικής πράξης χωρίς εκσπερμάτιση και οργασμό, μέσα στις επόμενες μέρες έχει ως αποτέλεσμα μια αίσθηση πρωτόγνωρης ζωντάνιας και ενεργητικότητας, η οποία γίνεται έντονα αισθητή και από τους δυο παρτενέρ. Αυτό οφείλεται στο «ξύπνημα» των ενεργειακών καναλιών, που επιτρέπει στη ζωτική ενέργεια να ρέει απρόσκοπτα και αρμονικά, γεγονός που τονώνει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, σωματικές και ψυχικές. Βεβαίως, όλη αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να επιτευχθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Αντίθετα, απαιτεί μεγάλη δεξιοτεχνία και προϋποθέτει γνώση και εξάσκηση, η οποία μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να μεταδίδεται και στη Δύση.
Δεξιοτεχνία, το μυστικό της ηδονήςΣτη Γαλλία κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βιβλίο με τίτλο «Delicatessex», που αναφέρεται σε αυτή τη γνώση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: Η λεπτότητα και ο σεβασμός στον άλλο αποτελεί μέρος της παράδοσης των Κινέζων, αλλά όχι δυστυχώς και της δικής μας. Οι Κινέζοι εραστές δεν λειτουργούν με το άγχος της επίδοσης και της υποχρέωσης στην εκσπερμάτιση και τον οργασμό, στοιχεία που αποτελούν τα εκ των ων ουκ άνευ στο κρεβάτι της Δύσης. Επικεντρώνουν την προσοχή τους και επιστρατεύουν τη δεξιοτεχνία τους για να δώσουν και να πάρουν ηδονή. Απελευθερωμένοι από τις νόρμες των Δυτικών εραστών, οι Κινέζοι είναι σε θέση να περάσουν σε μια άλλη διάσταση, όπου η απόλαυση των αισθήσεων συμβαδίζει με την απόλαυση της καρδιάς και του πνεύματος.
Πρακτικές για λίμπιντο στο ζενίθΣτην Κίνα, από το πάλαι ποτέ μέχρι σήμερα, διδάσκονται μια σειρά από πρακτικές που έχουν ως αντικειμενικό τους σκοπό την αύξηση της λίμπιντο και την αντιμετώπιση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών.
  • Ο βελονισμός και η μόξα ζεστές μπατονέτες που τοποθετούνται σε ορισμένα ενεργειακά σημεία βοηθούν σημαντικά σε χρόνιες αδυναμίες.
  • Το μασάζ με αιθέρια έλαια και ασκήσεις qi-gong χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση περιστασιακών καταστάσεων έλλειψης της ερωτικής επιθυμίας, διαταραχών της λίμπιντο, αδυναμίας στύσης, πρόωρης εκσπερμάτισης κ.ά.
Και σέξι τεχνικέςΔιδάσκονται τεχνικές που εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Αυτές οι τεχνικές ελέγχου αναπτύχθηκαν και διαφυλάχτηκαν από τους ταοϊστές. Αρχικά οι τεχνικές αυτές είχαν ως σκοπό τους να ξυπνήσουν την ενεργειακή συνείδηση του σώματος και περιλάμβαναν ασκήσεις αναπνοής και μυϊκές. Ανάμεσά τους πρωταρχική είναι η αυτοσυγκέντρωση στο κεντρικό ενεργειακό κανάλι, την ευθεία γραμμή που συνδέει το περίνεο και την κορυφή της κεφαλής. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης οι Κινέζοι γιατροί συστήνουν στους εραστές βαθιές αναπνοές, ώστε να χαλαρώνουν και να κινούν τη λεκάνη και το περίνεο με ελεγχόμενο τρόπο, διατηρώντας έτσι το επίπεδο της διέγερσης.
Εννιάμερο: η πιο διάσημη τεχνικήΗ πιο «διάσημη» κατά το σεξ τεχνική που κοντρολάρει τη διέγερση και τη διατηρεί στα επιθυμητά επίπεδα απόλαυση, αλλά όχι εκσπερμάτιση ονομάζεται «εννιάμερο». Ιδού πώς την περιέγραψε στο βασιλιά Χουάνγκ-Τι, πριν από 3.000 χρόνια, η παιδαγωγός του: Κάνετε εννιά ελαφρές ωθήσεις στην επιφάνεια, οι οποίες πρέπει να είναι απόλυτα συντονισμένες με την αναπνοή, και εν συνεχεία κάνετε μια βαθύτερη ώθηση μέσα στον κόλπο.
ΙΝΔΙΑ
Απογειώστε τη σεξουαλικότητά σας με tantraΟ Ταντρισμός ή Τάντρα ορισμένοι Δυτικοί δάσκαλοι του Τάντρα το ονομάζουν και «ερωτική γιόγκα» είναι η ινδική φιλοσοφία για τον έρωτα, η οποία ταυτίζεται με την κινέζικη όσον αφορά την προέλευση, την αξία, τη σοφή διαχείριση και την οικονομία της σεξουαλικής ενέργειας. Ο Ταντρισμός είναι ένα είδος τέχνης , η τέχνη της απόλυτα συνειδητής επιλογής αυτού που μας δίνει τη μεγαλύτερη χαρά, αυτού που μας ανοίγει τις πύλες του πνεύματος. Σκοπός των ταντρικών τεχνικών είναι η διάρκεια της ηδονής, όχι μόνο για να την αυξήσουμε και να τη βιώσουμε πιο έντονα, αλλά για να φτάσουμε σε μια κατάσταση υψηλότερων δονήσεων, να βιώσουμε την έκσταση, που μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε τη θεία διάσταση του εαυτού μας και του συντρόφου μας.
Σημασία στα προκαταρκτικάΑπέραντη τρυφερότητα, απόλυτος σεβασμός και μεγάλη στοργή μπαίνουν στο ερωτικό παιχνίδι, καθώς ο άντρας αυτοελέγχεται, έτσι ώστε να επιμηκύνει τη διάρκεια των προκαταρκτικών και η γυναίκα να έχει τον απαραίτητο χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο της διέγερσης που θα της δώσει το θάρρος να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αναδείξει το ερωτικό της ταλέντο. Όσοι Δυτικοί μυήθηκαν στον Ταντρισμό επιμένουν πως δεν είναι τίποτα δύσκολο: αρκεί να ακολουθείς το ρυθμό της συντρόφου σου. Και όσες γυναίκες της Δύσης είχαν εραστές μυημένους στον Ταντρισμό δηλώνουν: δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να βρίσκεσαι στην αγκαλιά τους.
Το ξύπνημα της επιθυμίαςΗ εκμάθηση του Ταντρισμού, υποστηρίζουν οι μυημένοι, είναι ένα είδος θεραπείας. Είναι μια προσωπική προσπάθεια αυτο-εξέλιξης, καθώς οι ασκήσεις, τα μασάζ, οι συζητήσεις και οι αφηγήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της μύησης σου επιτρέπουν να καταλάβεις καλύτερα το σώμα σου, τη σεξουαλικότητά σου και τη σεξουαλικότητα του αντίθετου φύλου, να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και να ξυπνήσεις τα συναισθήματά σου. Για παράδειγμα, οι σεξο-θεραπευτές που εφαρμόζουν τις μεθόδους του Τάντρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που δημιουργείται όταν ο ένας σύντροφος έχει ερωτική επιθυμία, αλλά ο άλλος καμιά διάθεση να ανταποκριθεί, γεγονός πολύ φυσικό και συχνό, συνιστούν την αποδραματοποίηση μέσω του χιούμορ: «Βαφτίστε» τα γεννητικά σας όργανα με ονόματα η Ποπίτσα και ο Πετράκης και χρησιμοποιήστε τα ονόματα αυτά κάθε φορά που θέλετε να εκφράσετε την ερωτική σας επιθυμία: «Ο Πετράκης πεθύμησε την Ποπίτσα του, εκείνη;». Η αναφορά στο τρίτο πρόσωπο μπορεί να φαίνεται αστεία ή και γελοία, αλλά εξυπηρετεί απόλυτα την αποδραματοποίηση. Γιατί όταν ο Πετράκης εισπράξει το «όχι, δεν σε πεθύμησα» από την Ποπίτσα, ο Πέτρος δεν θα νιώσει απόρριψη από την Πόπη. Δεν μιλάει εκείνη, αλλά ένα όργανο του σώματός της, και πώς να παρεξηγηθείς με αυτό;
Απόλυτος συγχρονισμόςΌσον αφορά το άλλο πρόβλημα που εμφανίζεται, αφού έρθει και στους δυο η όρεξη για σεξ, τη διαφορετικότητα δηλαδή του ρυθμού διέγερσης, οι ταντρικοί είναι κατηγορηματικοί: Μπορείτε να συντονιστείτε αν το θελήσετε και μάλιστα με πολύ ευχάριστο και για τους δυο τρόπο. Πώς; Αφού είναι γνωστό ότι η διέγερση στον άντρα, εκτός από εμφανής λόγω της στύσης, είναι και πιο γρήγορη και τροφοδοτείται άμεσα από τη θέα των γυμνών σωμάτων και τις ωθήσεις, χρειάζεται να καθυστερήσουν αυτές και να προηγηθούν τα χάδια, μέσα από τα οποία τροφοδοτείται και αυξάνεται η διέγερση της γυναίκας. Σύμφωνα με τους Ταντρικούς, το ζητούμενο στο σεξ είναι η εναρμόνιση των δυο εραστών, έτσι ώστε να μπορούν να μοιράζονται την απόλαυση. Η σεξουαλική πράξη γι αυτούς δεν είναι μια προοδευτική αύξηση της διέγερσης που τείνει σε ένα σημείο απελευθέρωσης εκσπερμάτιση, οργασμός, όπως συμβαίνει στη Δύση, αλλά μια πορεία μέσα από διαδοχικά επίπεδα, στα οποία πρέπει να περνάνε μαζί οι δυο εραστές και τα οποία τους επιτρέπουν να φτάσουν σε μια υψηλότερη συνειδητότητα. Όπως οι κινέζικες πρακτικές που συνιστούν την ελεγχόμενη παλινδρόμηση ανάμεσα στην ένταση και τη χαλάρωση, ώστε να αναστέλλονται η εκσπερμάτιση και ο οργασμός, έτσι και οι ταντρικές περιλαμβάνουν την εκμάθηση συγκεκριμένων ασκήσεων.
ΙΑΠΩΝΙΑ
Τα mangas των αισθήσεωνΗ ιδέα που έχουμε εμείς οι Δυτικοί για το σεξ των Γιαπωνέζων είναι κάτι ανάμεσα στην «Αυτοκρατορία των αισθήσεων» και τα «Απομνημονεύματα μιας γκέισας». Από τη μια μεριά η αυστηρή μέχρι σκληρότητας γιαπωνέζικη κοινωνία και από την άλλη οι γκέισες. Οι προνομιούχοι στην απόλαυση και τη «φώτιση» και οι καταδικασμένοι σε κάθε είδους στέρηση και το «σκοτάδι». Η πραγματική αλήθεια για τον τρόπο που βιώνουν το σεξ οι άνθρωποι που ζουν στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου αποκαλύπτεται στο βιβλίο «Step up Love Story»: αυτός ο αγγλικός τίτλος όμως κρύβει ένα γιαπωνέζικο κόμικς manga, έναν πραγματικό οδηγό που ξεναγεί στις χαρές και τις δυσκολίες της σεξουαλικής ζωής και έχει ήδη πουλήσει 16 εκατομμύρια αντίτυπα στην Ιαπωνία. Ο συγγραφέας θεωρεί ότι πρόκειται για μια κοινωνιολογική και φιλοσοφική θεώρηση του ερωτισμού, για έναν οδηγό του έρωτα και της ανθρώπινης φύσης, μέσα από μια πνευματική πορεία. Ο ήρωας του βιβλίου είναι ένας νέος άντρας που σκέφτεται συνέχεια το σεξ, βρίσκεται διαρκώς σε στύση και το μόνο που επιδιώκει είναι να βρίσκει την ευκαιρία να εκσπερματίζει. Όμως όταν ερωτεύεται μια γυναίκα και ακούει τις «σοφές» συμβουλές των μεγαλύτερων φίλων του, καταλαβαίνει ότι η σεξουαλική ευχαρίστηση έχει τη γεύση της μοναξιάς όταν δεν νιώθει το ίδιο και η σύντροφός του και ότι ο πόθος έχει νόημα μόνο όταν συμπεριλαμβάνει δυο. Αντιλαμβάνεται ότι η ηδονή απογειώνεται μόνο όταν μοιράζεται. Από την άλλη μεριά, η σύντροφός του θα μπορούσε να αφεθεί στη μοίρα της, να μη δείξει δηλαδή την απογοήτευση που εισπράττει από το σεξ. Όμως αντιλαμβάνεται ότι είναι εξίσου υπεύθυνη για τη σεξουαλική ικανοποίηση του ζευγαριού και αποφασίζει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να πάρει πρωτοβουλίες. Τα κόμικς του «Step up Love Story», παρά το γεγονός ότι σε πρώτη ανάγνωση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πορνογραφικά, στη δεύτερη μιλούν ξεκάθαρα για τον καθοριστικό ρόλο του σεβασμού ανάμεσα στους εραστές, για την προσοχή που ο ένας οφείλει στη σεξουαλικότητα και όχι μόνο του άλλου, για την αξία του μοιράσματος της ηδονής. Οι Γιαπωνέζοι, παρά την αφοσίωσή τους στις παραδόσεις τους, στον τομέα του σεξ είναι πολύ πιο προχωρημένοι απ όσο μπορούμε να φανταστούμε εμείς οι άνθρωποι της Δύσης, οι «ξερόλες» της τέχνης του σεξ, αλλά φευ! μονίμως ανικανοποίητοι.
Πηγή:womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου