Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


O chef της Π ( 30/12/2011 11:31 )

Υλικά

Φιλέτο γαλοπούλας (700-1000 γραμμάρια) σε μεγάλους κύβους

2-3 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα

3-4 πιπεριές κόκκινες ή χρωματιστές σε κύβους

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

χυμό από δύο πορτοκάλια

1 διπλό κουτάκι μπίρα

1-2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

1 κύβο λαχανικών

αλάτι

πιπέρι

λίγο κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Περνάτε τη γαλοπούλα από το λάδι σε αντικολλητικό βαθύ σκεύος μέχρι να ασπρίσει। Την τοποθετείτε σε πιάτο, και στο ίδιο σκεύος μαραίνεται τις πιπεριές με το κρεμμύδι και το κουκουνάρι. Θα πρέπει να ξεκινήσετε με την πιπεριά που χρειάζεται περισσότερη ώρα και να προσθέσετε στη συνέχεια το κρεμμύδι και το κουκουνάρι. Όταν μαλακώσουν, προσθέτετε την γαλοπούλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το σκεύος και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι η γαλοπούλα να τεμαχίζεται εύκολα με κουτάλι. Σβήνετε το μάτι και προσθέτετε προαιρετικά 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ που έχει πριν διαλύσει σε λίγο από το ζωμό.

Πηγή:patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου