H συνταγή της ημέρας..Κανελονια γεμιστά με κιμά..!
Δεν θα δυσκολευτείς να τα ετοιμάσεις, ενώ τα διάφορα τυριά και η σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά θα γαργλίσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σου!
4+μερίδες
Συστατικά
1 κουτί κανελόνια (500gr)
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ώριμη ντομάτα
1 κύβος ζωμός κρέατος
1 κ.σ τοματοπελτέ
1/2 ποτήρι νερό
1 κρεμμύδι μέτριο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
100 gr κεφαλογραβιέρα
100-150 gr ρεγγάτο
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Μαϊντανό
Μπαχάρι
Αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι
Βασιλικό
300 gr γκούντα
Τρόπος μαγειρέματος
1
Βάλε το κρεμμύδι σε τηγάνι με λάδι που καίει να τσιγαριστεί και πρόσθεσε τον κιμά
2
Όταν τσιγαριστεί και ο κιμάς, πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαϊντανό, βασιλικό, αλάτι πιπέρι, τον πελτέ και την ντομάτα τριμμένη, εκτός από τη φρυγανιά και τα τυριά.
3
Ανακάτεψε και άσε την σάλτσα να δέσει και να φύγουν τα υγρά της.
4
Πρόσθεσε και τα τυριά, εκτός από το gouda, αφού τα κόψεις σε κομματάκια (ή ακόμη καλτερα τα τρίψεις) και ανακάτεψε
5
Τέλος ρίξε την φρυγανιά και σβήσε την φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
6
Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, ξεκίνα να γεμίζεις τα κανελόνια. Στρώσε τα γεμιστά κανελόνια σε ταψι.
7
Βάλε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια και τα ψήσε στο φούρνο στ ους 2200 C στον αέρα, περίπου για 30-45 min.
8
Όταν τα κανελόνια έχουν ρουφήξει όλο το νερό, ρίξε από πάνω και το τριμμένο gouda και άφησε στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου