Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

H συνταγή της ημέρας..Κανελονια γεμιστά με κιμά..!


Δεν θα δυσκολευτείς να τα ετοιμάσεις, ενώ τα διάφορα τυριά και η σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά θα γαργλίσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σου!


                                                                                              4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κουτί κανελόνια (500gr)
  • 1/2  κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 κύβος ζωμός κρέατος
  • 1 κ.σ τοματοπελτέ
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1/2  φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 100 gr κεφαλογραβιέρα
  • 100-150 gr ρεγγάτο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • Μαϊντανό
  • Μπαχάρι
  • Αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • Βασιλικό
  • 300 gr γκούντα

Τρόπος μαγειρέματος



  • 1
    Βάλε το κρεμμύδι σε τηγάνι με λάδι που καίει να τσιγαριστεί και πρόσθεσε τον κιμά



  • 2
    Όταν τσιγαριστεί και ο κιμάς, πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαϊντανό, βασιλικό, αλάτι πιπέρι, τον πελτέ και την ντομάτα τριμμένη, εκτός από τη φρυγανιά και τα τυριά.



  • 3
    Ανακάτεψε και άσε την σάλτσα να δέσει και να φύγουν τα υγρά της.



  • 4
    Πρόσθεσε και τα τυριά, εκτός από το gouda, αφού τα κόψεις σε κομματάκια (ή ακόμη καλτερα τα τρίψεις) και ανακάτεψε




  • 5
    Τέλος ρίξε την φρυγανιά και σβήσε την φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.




  • 6
    Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, ξεκίνα να γεμίζεις τα κανελόνια. Στρώσε τα γεμιστά κανελόνια σε ταψι.


  • 7
    Βάλε  νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια και τα ψήσε στο φούρνο στ ους 2200 C στον αέρα, περίπου για 30-45 min.


  • 8
    Όταν τα κανελόνια έχουν ρουφήξει όλο το νερό, ρίξε από πάνω και το τριμμένο gouda και άφησε στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει.





  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου