Υλικά
- 1 κούπα γάλα
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1/2 κ του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κ του γλυκού αλάτι
- 4 κουταλιές λάδι
- αλεύρι όσο πάρει
Για τη γέμιση
- κίτρινο τυρί τριμμένο
- φέτες ζαμπόν
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 2/3 φλ του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα χλιαρό, μαζί με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι.
Προσθέτουμε αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ωραία η ζύμη μας και να μην κολλάει.
Σκέπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να καθίσει για περίπου 20-30 λεπτά.
Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη και πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια
για να γίνουν μετά οι βαρκούλες. Αφήνουμε και πάλι να ξεκουραστεί
η ζύμη 15 λεπτά.
Έπειτα γεμίζουμε… ανακατεύουμε σε ένα φλυτζάνι τη μουστάρδα, τη ντομάτα και τη ρίγανη.
Απλώνουμε 1 κουταλιά σε κάθε πεινιρλί, μετά βάζουμε το ζαμπόν και τέλος το τυρί.
Κλείνουμε τις άκρες για να γίνουν οι βαρκούλες.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα στους 200 βαθμούς.
Πηγή:recipesofgreece.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου