Για 6-8 άτομα
250 γραμμάρια ζάχαρη
6 αβγά
100 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
50 γραμμάρια άγλυκο κακάο
80 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
Για το σιρόπι.......
....
150 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια νερό
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
Για τη γέμιση
180 γραμμάρια κουβερτούρα
500 ml κρέμα γάλακτος
80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
2 κλωναράκια βανίλια
300 γραμμάρια φράουλες κομμένες σε φέτες
100 γραμμάρια ολόκληρες φράουλες
ξύσμα κουβερτούρας ή
τρούφες
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά ένα προς ένα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα προσθέτουμε τμηματικά στο μείγμα μας. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο κι όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία, το ρίχνουμε κι αυτό στον κάδο.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα των 22εκ. ή βουτυρώνουμε και στρώνουμε μέσα αντικολλητικό χαρτί, χωρίς να κόψουμε το χαρτί που περισσεύει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Αφού ψηθεί το παντεσπάνι, το ξεφορμάρουμε και με ένα μαχαίρι χωρίς δόντια το κόβουμε οριζόντια σε 3 φέτες ή δίσκους. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη κι αφού λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε και το κονιάκ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και το βάζουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
Για τη γέμιση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, μαζί με τη ζάχαρη. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες. Αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία της σοκολάτας, ενσωματώνω την κουβερτούρα με την σαντιγί και προσθέτω και τη βανίλια.
Καθαρίζουμε καλά τις φράουλες κι αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τα 2/3 τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ενώ τις υπόλοιπες τις φυλάμε για τη διακόσμηση της τούρτας.
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τον ένα δίσκο από παντεσπάνι, τον βρέχουμε με το σιροπάκι και τον καλύπτουμε με τη σοκολατένια σαντιγί. Ρίχνουμε μερικές φέτες φράουλας.
Καλύπτουμε με τον επόμενο δίσκο από παντεσπάνι. Βρέχουμε με το σιρόπι, καλύπτουμε με σαντιγί και πάλι μοιράζουμε επάνω τις φέτες φράουλας.
Τέλος, βάζουμε τον τελευταίο δίσκο, τον ραντίζουμε με το σιρόπι, καλύπτουμε με τη σαντιγί κι επάνω διακοσμούμε με ολόκληρες φράουλες αυτή τη φορά. Εάν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε και με ξύσμα κουβερτούρας ή τρούφες
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου