Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ

Υλικά
1.200 γρ. κότσι μοσχαρίσιο (με το κόκαλο), κομμένο σε φέτες
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1-2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι σέλινο, ολόκληρο
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο αλεύρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και το ροδίζετε ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρείτε το κρέας από την κατσαρόλα, προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να ροδίζουν.
Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το κρέας και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τον ντοματοχυμό, το σέλινο, τα καρότα και τέλος, ρίχνετε το αλατοπίπερο και λίγο ζεστό νερό.
Σιγοβράζετε το φαγητό για μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας, και να μείνει με τη σάλτσα του. Στο μεταξύ, ελέγχετε αν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον νερό. Τέλος, σβήνετε τη φωτιά και αφαιρείτε το σέλινο από την κατσαρόλα.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας με μαϊντανό। Γαρνίρετε με πατάτες τηγανητές, ρύζι ή πουρέ.

Πηγή:myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου