Υλικά για butterscotch sauce:
170γρ. καστανή ζάχαρη
60γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
240γρ. κρέμα γάλακτος (35%)
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τα τρία υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο μέχρι να φτάσει σε βρασμό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα(γιατί φουσκώνει). Πρέπει να δούμε μετά από 5-7' ότι έχει πήξει ελαφρά κι έχει πάρει ελαφρά σκούρο χρώμα.
Μεταφέρουμε σε μπολ,αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και μετά βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Συνεχίζουμε με το κύριο μέρος της πουτίγκας
Υλικά:
150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
110γρ. καστανή ζάχαρη
225γρ. αλεύρι
50γρ. φουντούκι σε σκόνη(στο μούλτι)
2κ.γ. μπέικιν
250γρ. γάλα
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ να ομογενοποιηθούν(όχι πολλή ώρα).
Στη συνέχεια ανάβουμε το φούρνο στους 170βαθμούς(αέρα). Βάζουμε νερό να βράσει(κατσαρόλα ή βραστήρας, ό,τι μας βρίσκεται).
Βγάζουμε από το ψυγείο την σως που θα έχει σφίξει ελαφρά και τη μοιράζουμε σε πυρίμαχα φορμάκια(περίπου για 10).
Μοιράζουμε από πάνω το μίγμα της πουτίγκας.
Τοποθετούμε τα φορμάκια σε βαθύ ταψί και γεμίζουμε με το ζεστό νερό μέχρι το μέσον από τα φορμάκια. Τυλίγουμε το ταψί με διπλό αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε 1 ώρα.
Συνοδεύονται απίστευτα με παγωτό βανίλια.
- Βγαίνουνε 10,αλλά αυτό εξαρτάται και από το μέγεθος που έχουν τα φορμάκια.
- Η σως πρέπει να έχει κρυώσει και σφίξει γιατί αλλιώς θα διαχυθεί στο μίγμα και δε θα μείνει στο κάτω μέρος!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου