Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Cupcake cheesecake

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι
1/4 κούπας σκόνη αμυγδάλου
1 κ.γ. μπείκιν
1/4 κ.γ. σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα γάλα καρύδας
1/2 κούπα πουρέ ροδάκινου
3/4 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπα ηλιέλαιο
1/2 κγ. εσάνς βανίλιας ή ένα φακελάκι βανιλίνη
1 κ.σ. ρούμι(ή κονιάκ)

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με 12 θήκες μάφινς, χάρτινες θήκες
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε αλεύρι, αμυγδαλόσκονη, μπείκιν, σόδα.
Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε γάλα καρύδας,πουρέ ροδάκινου, ζάχαρη, λάδι, βανίλια, ρούμι και τα ρίχνουμε στο μπωλ με τα στερεά. Αναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη και γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς. Επειδή δεν φουσκώνουν πολύ(δεν έχουν αυγά), αν έχουμε μεγάλες χάρτινες θήκες μπορούμε να τις γεμίσουμε μέχρι πάνω. Αν έχουμε μικρότερες, ίσως περισσέψει λίγο μείγμα.
Ψήνουμε για 22-25’ περίπου.


Για την κρέμα cheesecake:
200γρ. τυρί φιλαδέλφεια
70γρ. κρέμα γάλακτος(35%)
1κ.σ. άχνη


Χτυπάμε τα τρία παραπάνω στο μίξερ να ενσωματωθεί η κρέμα γάλακτος και να σφίξει λίγο το μίγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30-60’ και μετά βάζουμε σε κορνέ και φτιάχνουμε μια σβουρίτσα πάνω από κάθε κεκάκι!
Ολοκληρώνουμε με γλυκό βύσσινο γιατί ταιριάζει πολύ!

santie-athina.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου