Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΡΧΕΤΕ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ-ΚΟΡΚΟΛΗΣ ΓΙΑ 2 ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ KOMOTHNH..!!!ΔΕΙΤΕ...!!!




Πολιτισμός και τουρισμός, στους δύο αυτούς τομείς πρέπει να επενδύσει η περιοχή και η χώρα μας, καθώς αυτοί οι δύο τομείς μπορούν να φέρουν γρήγορα και θετικά αποτελέσματα ανάπτυξης. Αυτό τόνισε ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης Στάθης Κεφαλίδης ανακοινώνοντας επίσημα τη φιλοξενία στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής δύο μεγάλων καλλιτεχνών του Στέφανου Κορκολή και της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Η προγραμματισμένη για την 3η Μαρτίου συναυλία για «Ένα πιάνο και μία φωνή» είναι ήδη sold out, γι’ αυτό τέθηκε αίτημα στους δύο καλλιτέχνες να παρουσιάσουν και δεύτερη παράσταση. Το αίτημα έγινε αποδεκτή και έτσι ακόμα μία συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο. 

Τιμητική χαρακτήρισε την παρουσία των δύο καλλιτεχνών ο κ. Κεφαλίδης σημειώνοντας τα εξής,  «διαπιστώνουμε ότι μεγάλοι καλλιτέχνες λειτουργούν θετικά και «μας γνωρίζουν». Αυτό το στάδιο το οποίο διανύουμε είναι το δοκιμαστικό στάδιο λειτουργίας του μεγάρου και πίσω από αυτό το στάδιο υπάρχει η λέξη «γνωρίζω»». Πρώτα από όλα πρέπει να μας γνωρίσει το κοινό, είπε ο κ. Κεφαλίδης αναφέροντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, «πρόσφατα ήμουν στην πρώην νομαρχία Έβρου και συζητούσα με κόσμο, που δε γνωρίζουμε που είναι το Μέγαρο Μουσικής. Δεν ήξεραν ότι υπάρχει Μέγαρο Μουσικής στην Κομοτηνή, ούτε ήξεραν φυσικά ότι θα έρθει η  Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Θεωρώ ότι η διείσδυση ακόμη στο κόσμο είναι πολύ χαμηλή και χρειάζεται να ανέβει και αυτό ανεβαίνει σίγουρα με τα μεγάλα ονόματα. Όταν φέρνεις ένα μεγάλο όνομα αυτόματα δημιουργείς τη μεγαλύτερη διείσδυση». 


Ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις που μέχρι σήμερα παρουσίασε το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης Γιάννης Νικολαΐδης, «αισθάνομαι πολύ όμορφα που ο κάθε άνθρωπος μετά από μια επιτυχία αισθάνεται ωραία. Αυτό το εγχείρημα που ακούει στο όνομα Μέγαρο Μουσικής πάει τόσο καλά και πιστεύω πραγματικά ότι δεν είναι πέρα των δυνατοτήτων μας να συμπληρωθεί το έργο. Εξάλλου έχουν περάσει κάποιες αποφάσεις για επιπλέον χρηματοδότηση μέσω των οποίων θα λάβει πραγματικά σάρκα και οστά η λειτουργία του ως ένα καταξιωμένο Μέγαρο Μουσικής και στο άμεσο μέλλον ως ενός χώρου που θα μπορεί να εξυπηρετεί και τις ανάγκες συνεδρίων». 

Οι δυο ξεχωριστοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε δύο συναυλίες που θα φιλοξενηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Μαρτίου. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής θα παρουσιάσουν την παράσταση «Ένα πιάνο - μία φωνή» που έκλεψε τις καρδιές του κόσμου επί δύο συνεχόμενες χρονιές στην ατμοσφαιρική σκηνή του Gazarte στην Αθήνα και ταξίδεψε εκτός συνόρων σε Λονδίνο, Βοστόνη, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Στουτγκάρδη, Ζυρίχη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Μόναχο, Βουκουρέστι, Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα.



http://www.xronos.gr/detail.php?ID=78017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου