Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Six Pack μέχρι το καλοκαίρι !!!


Κάνεις τα πάντα, διατροφή, προπόνηση, έξτρα ασκήσεις στο σπίτι και όμως κοιλιακούς δεν βλέπεις.
Είναι μήπως κάποια κατάρα πίσω από αυτή την αποτυχία ή μήπως γίνεται κάτι λάθος; Παρακάτω θα βρεις 10 χρυσούς κανόνες για να αλλάξει η εικόνα σου μέχρι το καλοκαίρι.

1. Αξιολόγηση

Τίποτε δεν γίνεται σωστά εάν δεν γνωρίζεις ακριβώς που βρίσκεσαι. Τα γενικά πλάνα και οι προκατ οδηγίες είναι ουσιαστικά για πέταμα. Ένα ατροφικό κορμί έχει τελείως διαφορετικές ανάγκες από ένα παχύσαρκο . Εάν δεν έχεις το κουράγιο να κρίνεις ο ίδιος αυστηρά τον εαυτό σου πρέπει να βάλεις κάποιον άλλο να το κάνει. Γι’ αυτό πήγαινε στο γυμναστή σου και άστον να κάνει τη δουλειά του.

2. Προπονητικό πλάνο – σχεδιασμός

Με τη βοήθεια πάντα του γυμναστή σου, φτιάξε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα προπόνησης που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και τους στόχους σου. Ρύθμισε το εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα με το μέγιστο αριθμό προπονήσων έχοντας υπόψη ότι δε θα πρέπει να σε καταβάλει. Ο όγκος της προπόνησης θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση που ήδη έχουμε κάνει.

3. Επιστημονική διατροφή για επιστημονικό αποτέλεσμα

Ειδικά στους κοιλιακούς, η διατροφή είναι πιο σημαντική από την προπόνηση. Οπως έκανες με το πρόγραμμα της προπόνησης κάνε με τη διατροφή. Αφού μπεις σε ρυθμούς προπόνησης, πήγαινε σε ένα διατροφολόγο να σου κάνει πρόγραμμα βασισμένο στον όγκο και το είδος της προπόνησης, στα κιλά σου και στους στόχους σου. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις το μέγιστο αριθμό καθημερινών γευμάτων χωρίς αυτό να διαταράσσει τη καθημερινότητα σου. Διαφορετικά θα σταματήσεις την προσπάθεια πολύ γρήγορα.

4. Do the math

Με τη βοήθεια του διατροφολόγου σου  πρέπει να υπολογίσεις την ημερήσια κατανάλωση θερμίδων. Κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστή ενεργειακή δαπάνη και μόνο αυτή θα πρέπει να παίρνει από τις τροφές.

5. Aerobic uber alles

Η αερόβια προπόνηση είναι αδιαπραγμάτευτη για όλες τις κατηγορίες ασκούμενων, αλλά εδώ θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την απώλεια του περικοιλιακού λίπους. Το τρέξιμο, η κολύμβηση ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα έχει μεγάλη διάρκεια και χαμηλή ένταση είναι ιδανικός τρόπος κατανάλωσης ενέργειας ενώ ωφέλει σημαντικά και τη φυσική σου κατάσταση (θα σε βοηθήσει να βγάλεις και τις υπόλοιπες προπονήσεις).

6. Νερό παντού! Και πάντα!

Η επαρκής ενυδάτωση προστατεύει από τη κατακράτηση. Η κατακράτηση υγρών είναι καταστροφική για την εικόνα της κοιλίας, αφού δείχνει σαν επιπλέον πάχος. Εάν πρέπει να μιλήσω με νούμερα, η κατανάλωση θα πρέπει να βρίσκεται στο ενάμιση λίτρο ημερησίως. Αυτό σημαίνει ένα μπουκάλι νερό παντού και πάντα μαζί σου!

7. Γυμνάσου εναλλακτικά

Καλή και άγια η σωστή προπόνηση που εφαρμόζει ευλαβικά αλλά αν δεν αλλάζεις προπονήσεις θα εγκαλείψεις γρήγορα από βαρεμάρα. Μην είσαι συντηρητικός. Δούλεψε με όλα τα νέα συστήματα και ψάξε και εναλλακτικούς τρόπους (pilates, πλατφόρμες δόνησης, fit ball κτλ). Δώσε ενδιαφέρον στην προπόνηση σου!

8. Οχι τα ίδια και τα ίδια

Το ότι βρήκες ένα ποιοτικό πρόγραμμα προπόνησης δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτείς. Το σώμα προσαρμόζεται στη ρουτίνα των ασκήσεων και ζητά διαρκώς νέους τρόπους επιβάρυνσης.. Η ανανέωση του προγράμματος θα πρέπει να τακτική. Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με το επίπεδο της δυσκολίας. Δεν μπορείς να προπονείσαι στο μάξιμουμ όλους τους υπόλοιπους μήνες.

9. Σκέψου εναλλακτικά

Επικεντρωθείτε σε αυτό που σας απασχολεί περισσότερο. Η εικόνα της κοιλιάς βελτιώνεται όταν έχουμε ελάχιστο λίπος και γυμνασμένους κοιλιακούς μύες. Ένα τεράστιο κορμί, με γιγαντιαίους μύες μπορεί άνετα να διαθέτει και ένα μεγάλο σωσίβιο στη κοιλιά.

10. Διατήρησε τα κεκτημένα

Εάν λοιπόν καταφέρεις να φτάσεις στο στόχο ή κοντά στο στόχο κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα μείνεις εκεί. Πρέπει να κάνεις συνεχή αξιολόγηση και επανασχεδιασμό για να έχει διάρκεια αυτό που έφτιαξες. Κοινώς, με άλλου τύπου προπόνηση και διατροφή θα φτάσεις στο six pack και με άλλο θα διατηρηθείς. Και αυτό θα το κάνεις πάλι σε συνδυασμό με το γυμναστή και το διατροφολόγο σου!
Μιχάλης Πανδής
Γυμναστής

Υπεύθυνος Sport-Bazaar

to-gamato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου