Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΟΛΙΚΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ

Μάλλον πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή είναι πλάνο από κάποια κινηματογραφική ταινία;

Η πρώτη αντίδραση στη θέα των εικόνων αυτών είναι να σκεφτούμε κάτι από τα δύο αυτά! Σωστά;

Κι όμως, οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι πραγματικές και τα πλάνα αυτά είναι συνηθισμένα καθημερινά, αφού παιδιά και πολικές αρκούδες κολυμπούν μαζί στο πάρκο «Polar Bear Habitat» τον Καναδά, σε μια προσπάθεια των ιδιοκτητών να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σχετικά με τη συμπεριφορά των εκπληκτικών αυτών ζώων.
Στην ουσία τα παιδιά κολυμπούν μέσα σε μια τεράστια πισίνα, ενώ δεν εμπλέκονται καθόλου με τις αρκούδες, αφού υπάρχει μεταξύ τους ένα πάχους 10 ιντσών γυάλινο διαχωριστικό, το οποίο υψώνεται αρκετά μέτρα πάνω από το νερό και καταλήγει ασφαλές στη βάση της πισίνας.
Ο πρώην διευθυντής του κέντρου και φωτογράφος Gerry Robichaud λέει σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή: «Η αντίδραση των γονιών μέχρι να φέρουν τα παιδιά τους στην πισίνα είναι… πολύπλευρη, θα έλεγα. Άλλοι είναι θετικοί και κάποιοι όχι…
…Όταν, όμως, συνειδητοποιήσουν από κοντά την ασφάλεια της δεξαμενής τότε τα πράγματα είναι ευκολότερα. Όσο για τα ίδια τα παιδιά; Τα περισσότερα δεν θέλουν να βγουν από το νερό και, μάλιστα, πηγαίνουν πολύ κοντά στο τζάμι…
…Οι πολικές αρκούδες που ζουν στο εν λόγω πάρκο υπήρξαν θύματα κυνηγών και διασώθηκαν την τελευταία στιγμή. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε σε όλους είναι να μειωθεί επιτέλους το κυνήγι στην άγρια φύση, έτσι ώστε τα ζώα αυτά να μην κινδυνεύουν με εξαφάνιση…».




tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου