Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΣΕ ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ..

Σε βαρύ κλίμα ο εορτασμός των Θεοφανίων

Με λαμπρότητα εορτάζονται σε όλη τη χώρα τα Θεοφάνια, μέσα στο βαρύ κλίμα που δημιουργούν, όχι μόνο το σκηνικό του καιρού, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις και κυρίως οι σοβαρές ανατροπές που έρχονται στις εργασιακές σχέσεις και τα νέα μέτρα.

Σε βαρύ κλίμα ο εορτασμός των Θεοφανίων




Με λαμπρότητα εορτάζονται σε όλη τη χώρα τα Θεοφάνια, μέσα στο βαρύ κλίμα που δημιουργούν, όχι μόνο το σκηνικό του καιρού, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις και κυρίως οι σοβαρές ανατροπές που έρχονται στις εργασιακές σχέσεις και τα νέα μέτρα.

Το νέο πακέτο μέτρων που σχεδιάζεται, ενόψει και της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα σε περίπου 10 ημέρες, είχε ως αποτέλεσμα και σήμερα μερίδα πολιτών να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της με αποδοκιμασίες σε βουλευτές, υπουργούς, ιεράρχες, ακόμη και στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος παρέστη στον Αγιασμό των Υδάτων στη Χαλκίδα.

Στον Πειραιά ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, παρουσία και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. «Όλοι μαζί μονιασμένοι θα προχωρήσουμε», ήταν η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά το τέλος του αγιασμού.

Παρών στην τελετή ήταν ακόμα ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, καθώς και ο μητροπολίτης Σεραφείμ.

Μετά την τελετή στον Πειραιά αρκετοί ήταν αυτοί που φώναξαν συνθήματα κατά των παρευρισκόμενων πολιτικών, ενώ από τις αποδοκιμασίες δεν γλύτωσε ούτε ο Αρχιεπίσκοπος. «Ο κόσμος είναι κουρασμένος και πρέπει να σταθούμε δίπλα στον κουρασμένο άνθρωπο» ήταν η απάντηση του Αρχιεπισκόπου σε ερώτηση σχετικά με τις αποδοκιμασίες.

Το ίδιο σκηνικό σημειώθηκε και στην Χαλκίδα, όπου στόχος των αποδοκιμασιών έγινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Επίσης, αποδοκιμασίες κατά πολιτικών ακούστηκαν και στην Δεξαμενή όπου βρισκόταν η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αλλά και ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης. Ωστόσο, μετά το τέλος της τελετής αγιασμού των υδάτων η υπουργός Παιδείας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χρόνια πολλά! Με την ευχή να υπάρχει η δέσμευση όλων ότι σε τέσσερις μήνες από τώρα, η Ελλάδα θα έχει κατοχυρώσει τη θέση της στο Ευρώ και την ΕΕ, σε μια εποχή δύσκολη, σε μια περιοχή που φλέγεται. Έχουμε πίστη ότι εμείς μπορούμε να αλλάξουμε το ρου των γεγονότων».

Στη Θεσσαλονίκη ο Καθαγιασμός των Υδάτων, όπως κάθε χρόνο, έγινε στην παλιά παραλία της πόλης στο ύψος της Μητρόπολης, παρουσία πλήθος κόσμου και εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Όμως και εκεί δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες, καθώς στο στόχαστρο μπήκε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης που ήταν εκεί.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης παρέστη στη τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Αρκαδία। Μετά το τέλος της δοξολογίας ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το Άγιο Πνεύμα θα φωτίσει όλο τον κόσμο। Ιδιαιτέρως όμως, όλους εκείνους που καλούνται να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για το αύριο της Ελλάδος. Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά»
Πηγή:ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου